Podzimní slzovka

  • 6 polévkových lžic slzovky
  • 2 hrušky
  • 2 jablka
  • 10 vlašských ořechů
  • lžíce medu
  • skořice-celá
  • třtinový cukr
  • javorový sirup (nemusí být)

 

Postup:

Slzovku předem namočíme do vody. Poté jí dáme vařit společně se skořicí (tu po uvaření vyhodíme) a trochou třtinového cukru cc.30 minut do měkka. Mezitím si nakrájíme hrušky a jablka, můžeme i nemusíme loupat slupku. Dáme do hrnce s troškou másla a chvíli podusíme. Na pánvi si nasucho orestujeme ořechy. K ovoci přidáme med a uvařenou slzovku, ještě chvíli podusíme, ať se to pěkně spojí.Na závěr přidáme ořechy. Také můžeme ještě ochutit trochou javorového sirupu.

 

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření slzovky: 30 min.

Počet porcí: 3

Vytisknout recept