Česnečka se slzovkou

  • 4 polévkové lžíce slzovky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 větší brambora
  • 1 menší palička česneku (může být i více)
  • 4 vejce
  • 2 ks jarní cibulky
  • petrželka kudrnka
  • kmín
  • špetka mořské soli
  • pepř

Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Poté ji vaříme doměkka asi 30 minut. Brambory opláchneme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaný a vylisovaný česnek, kmín, pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Ke konci vaření klepneme do polévky vejce, přidáme uvařenou slzovku, najemno nakrájenou jarní cibulku a petrželku. Vaříme už asi jen minutu a odstavíme z plotny. Dle chuti osolíme. Možno podávat s opečenou vekou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření slzovky: 40 minut namáčení slzovky, vaříme asi 30minut

Počet porcí: 4

Vytisknout recept