Celozrnné lívance se slzovkou

  • 6 polévkových lžic slzovky
  • 0,75 – 1l vody
  • 4 lžíce celozrnné špaldové hladké mouky
  • 160 ml rýžového mléka
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 menší vejce
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • špetka mořské soli
  • mletá skořice
  • špetka mletého vanilkového lusku
  • + třtinový skořicový cukr nebo marmeládu bez cukru k podávání

Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody a následně ji uvaříme doměkka – asi 30 – 40 minut. Poté slzovku rozmixujeme. Prošleháme vejce s mlékem a nalijeme do mísy k slzovce. Přidáme lžíci tekutého kokosového oleje. Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, skořici a vanilku a jemně přimícháme ke směsi slzovky a vytvoříme těsto. Lívanečky opékáme na kvalitní nepřilnavé pánvi bez tuku, případně můžeme pánev vytřít pár kapkami kvalitního oleje. Nakonec obalíme ve skořicovém cukru nebo potřeme zavařeninou.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření slzovky: 60 minut namáčení slzovky, vaříme asi 30minut

Počet porcí: 12 ks lívanečků

Vytisknout recept