Slzovkové rizoto s tuňákem
- 2 větší mrkve
 - 1 menší cibule
 - 150 g cukrového hrášku (celé lusky)
 - 3 ks jarní cibulky
 - 6 polévkových lžic jasmínové rýže
 - 5 polévkových lžic slzovky
 - špetka mořské soli
 - plátek másla
 - parmazán
 - jedna plechovka kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě
 
Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Poté ji dáme vařit asi na 30 minut společně s rýží (tu asi 15min dle druhu). Pro lepší chuť lze přidat kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté ji lehce orestujeme na kousku másla a pár minut podusíme (podle potřeby přidáme trochu vody). Nakonec smícháme uvařenou rýži se slzovkou a zeleninou. Do hotové směsi nastrouháme a vmícháme asi 2 polévkové lžíce parmazánu, osolíme a přidáme tuňáka.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení slzovky, vaříme asi 30 minut
Počet porcí: 4
            
 
        
    
                    
                    
