Obilná kaše se slzovkou a hruškovo – jablečným pyré

  • 4 polévkové lžíce slzovky
  • 2 polévkové lžíce jáhel
  • 2 polévkové lžíce quinoi
  • 0,75l vody
  • čajová lžička kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce mandlové smetany na zjemnění
  • špetka mořské soli
  • 2 jablka
  • 1 větší hruška
  • 1 polévková lžíce skořice
  • strouhaný kokos (nemusí být)
  • med, třtinový cukr či agáve sirup na doslazení

Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Jáhly a quinou propláchneme ve studené vodě a na pár minut namočíme. Poté přidáme obilí k slzovce a společně vaříme doměkka. Mezitím, co se obilí vaří, si připravíme pyré. Jablka a hrušku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody, posypeme skořicí, dle potřeby dosladíme a dusíme asi 20 minut, až je ovoce měkké a dá se vidličkou rozmačkat na pyré. Nakonec kaši rozmixujeme, přimícháme mandlovou smetanu, kokosový olej, navrch dáme pyré z jablíček a hrušek a posypeme kokosem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření slzovky: 40 minut namáčení slzovky, vaříme asi 25 minut

Počet porcí: 2

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.