Slzovkovo-rajčatová polévka s řasou Wakame a zázvorem.

  • 4 polévkové lžice slzovky
  • 6 velkých rajčat
  • řasa Wakame, 3 listy
  • kus zázvoru
  • oregáno
  • sójová smetana
  • olivový olej

 

Postup:

Slzovku propláchneme a namočíme na 20 minut do vody, dáme vařit na 20 minut společně s řasou. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme a orestujeme je na lžíci olivového oleje, zalijeme horkou vodou, přidáme zázvor, rozkrojený na tři kusy a dusíme až vznikne kaše. Vyndáme zázvor a rozmixujeme, ještě procedíme sítkem, abychom se zbavili semínek. Řasu nakrájíme na kousky a přidáme do polévky se slzovkou, sójovou smetanou (cc.5-10 lžic),oregánem a prohřejeme. Podle hustoty můžeme ještě zředit vodou. Podle chuti dosolíme a opepříme, při vaření rajčat lze přidat i kousek zeleninového bujónu.

 

 

 

Doba přípravy: 30-40 minut

Doba vaření slzovky: 20 minut namáčení a 20 minut vaření

Počet porcí: 4

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.