Dýňová polévka se slzovkovou zavářkou

  • 1/2 středně velké dýně Hokkaido
  • 4 lžíce slzovky
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zeleninový vývar
  • koření : římský kmín, kari
  • smetana
  • dýňová semínka
  • sójová omáčka Tamari

Postup:

Hodinu předem si namočíme slzovku a poté jí uvaříme  do měkka (30 min). Cibuli a česnek orestujeme,  přidáme dýni a mrkev, mícháme a vsypeme výše uvedené koření, zalijeme zeleninovým vývarem ( cc.1 litr) a lehounce vaříme pod pokličkou. Když je dýně s mrkví měkká, odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Z uvařené slzovky odebereme malé množství na ozdobu a zbytek také rozmixujeme. Polévku zahustíme rozmixovanou slzovkou, přidáme smetanu na zjemnění, lehce prohřejeme ( pokud polévka hodně zhoustne, můžeme vždy dolít trochu vody či vývaru). Dochutíme sójovou omáčkou Tamari. Na talíři ozdobíme slzovkou a dýňovými semínky, které předem upražíme na sucho na pánvičce.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření slzovky: 60 minut namáčení a 30  minut vařit

Počet porcí: 4

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.