Slzovkovo-kapustové karbanátky

  • 5 lžic slzovky
  • 1 malá cibule
  • 3-4 žampiony
  • polovina kapusty
  • 1 vejce
  • 4 lžíce slzovkové mouky

Postup:

Slzovku předem namočíme do vody, poté v čisté vodě uvaříme. Cibuli a žampiony  pokrájíme na malé kousky. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě. Na másle podusíme cibuli a žampiony, přidáme jemně nasekanou kapustu. Promícháme a necháme vychladnout, přidáme uvařenou slzovku, vajíčko a slzovkovou mouku. Z hotové směsi vytváříme karbanátky, aby se nelepily, navlhčíme si ruce. Usmažíme dozlatova na olivovém oleji.

 

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení a 25 minut vařit

Počet porcí: 3-4

 

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.