Slzovkové rizoto s chřestem

  • 6 lžic slzovky
  • 5 lžic kulatozrnné rýže
  • kokosové mléko
  • zelený chřest
  • holandská omáčka
  • strouhaný sýr na posyp

 

Postup:

Slzovku s rýží předem namočíme na 20 minut do vody – důkladně propláchneme. Zalijeme kokosovým mlékem, které zředíme trochou vody a vaříme zhruba 20 min. Konce zeleného chřestu oloupeme, nakrájíme na špalíky a dáme vařit do vody, stačí 10 min. Scedíme a smícháme s uvařenou slzovkou+rýží. Dáme na talíř a přidáme holandskou omáčku. Použila jsem hotovou (prodává se v krabičkách, stačí ohřát), ale lze ji si ji  připravit i čerstvou. Posypeme libovolným sýrem.

 

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření slzovky: 20 minut namáčení a 20 minut vařit

Počet porcí: 2-3

 

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.