Slzovkové ragú

  • 6 polévkových lžic slzovky
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 papriky ( červená a žlutá)
  • 1 červená cibule
  • 3-4 rajčata
  • stroužek česneku
  • koření- tymián, bazalka,sůl
  • miso pasta
  • olivový olej

 

Postup:

Slzovku předem namočíme do vody. Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky a chvíli dusíme. Mezitím uvaříme slzovku jen na 10 minut a vodu scedíme. K paprikám přidáme rajčata (nejlépe oloupaná)  2 deci vody a necháme pod pokličkou. V jiném hrnci podusíme na olivovém oleji lilek (který, jsme předem nasolili, aby pustil hořkost) po 15 minutách přidáme cuketu, lehce posolíme, okořeníme tymiánem a oregánem a dále dusíme.Ke směsi paprik a rajčat dáme slzovku, rozdrcený česnek a lžíci miso pasty ( pokrm spojí, dochutí a vytvoří šťávu), pokud se voda již vyvařila, přidáme další, dusíme pod poklicí. Až ochutnáním usoudíme, že vše je správně měkké a lahodné, obě směsi smícháme.

 

 

Doba přípravy: 40-50 minut

Doba vaření slzovky: 1 hodinu namáčení a 10 minut vařit ( poté dohromady s ostatními ingrediencemi)

Počet porcí: 4

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.