Slzovkové rizoto s tuňákem

  • 2 větší mrkve
  • 1 menší cibule
  • 150 g cukrového hrášku (celé lusky)
  • 3 ks jarní cibulky
  • 6 polévkových lžic jasmínové rýže
  • 5 polévkových lžic slzovky
  • špetka mořské soli
  • plátek másla
  • parmazán
  • jedna plechovka kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě

Postup: Slzovku nejprve namočíme do vody. Poté ji dáme vařit asi na 30 minut společně s rýží (tu asi 15min dle druhu). Pro lepší chuť lze přidat kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté ji lehce orestujeme na kousku másla a pár minut podusíme (podle potřeby přidáme trochu vody). Nakonec smícháme uvařenou rýži se slzovkou a zeleninou. Do hotové směsi nastrouháme a vmícháme asi 2 polévkové lžíce parmazánu, osolíme a přidáme tuňáka.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření slzovky: 30 minut namáčení slzovky, vaříme asi 30 minut

Počet porcí: 4

Vytisknout recept