Letní ohnivá slzovka

  • 7 polévkových lžic slzovky
  • 2 mladé cukety
  • 1-2 červené papriky
  • 10 žampiónů
  • lžička harissa pasty
  • 1 jogurt (nejlépe řecký)
  • lžíce citrónové šťávy
  • 1-2 stroužky česneku
  • olivový olej

 

Postup:

Slzovku předem namočíme do vody. Poté jí dáme vařit  cc.25 minut do měkka. Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky, promícháme s harissou a lžící olivového oleje, rozprostřeme na pečící papír a dáme  cc.na 30min. (160 st.) do trouby. Szovku slijeme, necháme lehce vychladnout. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Slzovku smícháme se zeleninou a zalijeme ochuceným jogurtem.

 

Doba přípravy: 50 minut

Doba vaření slzovky: 25-30 min.

Počet porcí: 4

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.