Dýňové slzovkové rizoto

  • 1/2 středně velké dýně Hokkaido
  • 6 polévkových lžic slzovky
  • 10 polévkových lžic rýže basmati
  • 1 cibule
  • zeleninový vývar ( nejlépe Würzl)
  • 1/4 másla
  • mořská sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky – bazalka, šalvěj
  • parmazán

 

Postup:

Slzovku předem namočíme na 45 minut do vody. Na trošce másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme slzovku a opláchnutou a okapanou rýži. Lehce opražíme a podlijeme horkým zeleninovým vývarem (zhruba 2 hrnky). Vaříme 20-25 minut, nejlépe až se voda vyvaří. Dýni i se slupkou očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme semena. Nakrájíme jí na menší kousky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby upéct do měkka ( 150 st., 20-30 minut). Na pánvičce rozehřejeme zbytek másla, přidáme uvařenou rýži se slzovkou, dýni, nasekané bylinky a necháme spojit. Na závěr vsypeme parmazán. Ozdobíme opraženými lístky šalvěje.

 

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření slzovky: 45 minut namáčení a 25 minut vařit

Počet porcí: 4

 

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.