Dort se slzovkou a tvarohem

Tento krémový dortík je zcela bezlepkový. Korpus je pečený pouze ze slzovkové mouky. Jako krém jsme použili kombinaci tvarohu, smetany a pomazánkového másla, ale fantazii se meze nekladou a můžete použít jakýkoliv krém, který máte rádi.

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 lžic hladké mouky ze slzovky + na vysypání formy
  • 2 lžíce oleje + na vymazání formy
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 5 lžic cukru (nejlépe přírodního)
  • lžičku prášku do pečiva
  • špetka soli

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do světlé pěny, pak přidáme kakao, mouku a nakonec opatrně přimícháme sníh. Pečeme v troubě na 200°C cca 15 min.

Krém:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 tvaroh
  • 1 pomazánkové máslo
  • cukr dle chuti

Všechny suroviny společně ušleháme ponorným mixérem, natřeme na vychladlý korpus a navrch hustě posypeme holandským kakaem. Dort dáme na pár hodin do lednice, aby zvláčněl.

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.