Velikonoční slzovkový trhanec

 

  • 5 polévkových lžic slzovky
  • 1-2 vejce
  • 3-4 lžíce slzovkové mouky ( pokud nemáte k dispozici, nahraďte hladkou)
  • trochu rýžového mléka
  • cc. 100 -150 g listového špenátu
  • lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 šalotky
  • stroužek česneku
  • hrst čerstvé pažitky
  • hrst čerstvé petrželky
  • špetka kurkumy
  • olivový olej
  • sůl

 

Postup:

Slzovku propláchneme a namočíme na 20 minut do vody, dáme vařit na 20-30 minut, nejlépe s bio zeleninovým bujónem. Lehce osmažíme šalotku s česnekem. Spaříme špenát a drobně nasekáme. Vejce rozšleháme, přidáme šalotku s česnekem, zázvor, bylinky, špenát, kurkumu, slzovku a mouku, osolíme. Promícháme a vlijeme na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Dozlatova opečeme z jedné strany a teprve potom otočíme.

 

 

 

Doba přípravy: 30 minut

Doba vaření slzovky: 20 minut namáčení a 20-30 minut vaření

Počet porcí: 4

 

 

 

Vytisknout recept

Komentáře uzavřeny.